Pitkään odotettu TI10 lähestyy, ja on aika lähteä esittelemään turnauksessa pelaavia joukkueita yksi kerrallaan. Ensimmäisenä esittelemme Brasiliasta kotoisin olevaa SG esportsia, joka on ensimmäinen täysin Brasilialainen joukkue joka TI:n lopputurnauksessa on koskaan nähty.

SG Esports Pähkinänkuoressa

  • Perustettu: 13.11.2016
  • Maa: Brasilia
  • Valmentaja: Mangusu
  • Manageri: Paulo Fong
  • Voitettua palkintorahaa: $342,482

SG oli myös ensimmäinen brasilialainen e-urheiluorganisaatio, joka on koskaan esiintynyt Dota 2 pelin major turnauksessa sen voitettua vuoden 2017 Etelä-Amerikan karsinnat Kievin major -turnaukseen. Joukkue sijoittui turnauksessa sijoille 5.-8. mutta menestystä ei kuitenkaan liiaksi tier 1 -tason turnauksissa ole tullut.

Rosteri on elänyt edellisen neljän vuoden aikana paljon, ja Kievin majorissa pelanneista on jäljellä vain kaksi positiota pelaava Adriano “4dr” Machado sekä offlanella tuhojaan tekevä Otavio “Tavo” Gabriel. Joukkueen muut pelaajat ovat: Guilherme “Costabile” Costábile, Thiago “Thiolicor” Cordeiro sekä Matheus “KJ” Diniz.

SG Esportsin matka The Internationaliin oli jopa yllättävän helppo, tai ainakin joukkue sai sen näyttämään helpolta. Etelä-Amerikan karsintojen upper bracketista suoraan lopputurnaukseen neljällä voitolla: 2-1 vs BINOMISTAS, 2-0 vs EgoBoys, 2-0 vs Infinity ja lopuksi 3-1 vs Team Unknown.

Joku voisi pitää tätä jonkin sortin myrskyvaroituksena, mutta tosiasia on kuitenkin se, että Etelä-Amerikan Dota 2 skene ei tasoltaan ole kovin kummoinen kansainvälisessä vertailussa edes kärjen osalta. Tätä tukee myös kylmät faktat. Vedonlyöntikertoimien perusteella SG on turnauksen ylivoimaisesti heikoin joukkue, ja sitä voitaisiin pitää maailman yhdeksäntenä ihmeenä mikäli joukkue saavuttaisi paikan main stagella.

Olemme saaneet vuosien saatossa nähdä uskomattomia suorituksia TI:ssa Etelä-Amerikkalaisilta joukkueilta, mutta SG esports tuskin liittyy kyseiseen joukkoon. Yksikin voitettu BO2 lohkovaiheessa olisi joukkueelta aikamoinen suonenveto, sillä tasoero on todellakin niin suuri verrattuna muihin turnauksen joukkueisiin.

Ota e-urheilu.org seurantaan myös Twitterissä!

Lue myös: Vikin.GG jäi ulos The Internationalista – Kokoopanolle kenkää