Internet on paikka jossa voi olettaa törmäävänsä epäsoveliaisiin kuviin. Mutta kuka odottaa törmäävän niihin myös Dota 2 -pelissä?

Maanantaina julkaistun The International 2020 Battle Passin mukana Valve lisäsi Dota 2 -peliin ominaisuuden, joka antaa pelaajille mahdollisuuden tehdä kiltoja. Ihan kaikkea eivät pelinkehittäjät ottaneet ominaisuudessa kuitenkaan huomioon, ja nyt striimaajat kärsivät, kun ilkikuriset katsojat lähettelevät heille epäsoveliaita kuvia.

Kiltarekry-ominaisuuden kautta pelaajat pystyvät lähettämään kutsuja kenelle tahansa, itse valitsemallaan kuvalla ja nimellä. Kuten arvata, striimaajat joutuvat nyt varomaan ominaisuuden käyttöä, pelätessään epäsoveliaita kiltojen nimiä ja kuvia.

Lue lisää: The International 10 -turnauksen palkintopotti nousi 5 miljoonaan dollariin ennätysajassa!

Dota 2 -kommentaattori Michelle ”Moxxi” Song twiittasi aiheesta, pyytäen Valvelta muutosta uuteen ominaisuuteen.

– Hei Valve? Voisimmeko lisätä peliin tavan jolla voi estää kiltakutsut tyypeiltä jotka eivät ole kaverilistallasi? En kauheasti arvosta striimatessa saamiani penisten kuvia, jotka on naamioitu kiltakutsuiksi.

Moxxi

@MoxxiCasts
Hey @valvesoftware ? Can we please implement a way to block @Dota2 guild invites from non-friends or something? I don't appreciate getting sent photos of dicks disguised as guild invites while I'm streaming.

Myös OG:n striimaaja Janne ”Gorgc” Stefanovskin striimissä nähtiin esimerkkitapaus, vaikkakin hän vain selasi kiltalistaa lävitse.

Valve tulee luultavasti muuttamaan ominaisuuden yksityisyysasetuksia mitä pikimmiten. Siihen asti kannattaa pelin striimaajien kuitenkin varoa tätä uuden ominaisuuden mahdollistamaa kiusantekoa.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Kuva: Valve