Dot Esports: Zonic kuuden miehen kokoonpanosta: ”Auttaa viime kädessä parantamaan yleistä suorituskykyä.”

Kuuden miehen kokoonpanot ovat olleet puhutuin puheenaihe CS:GO:ssa tällä viikolla.

Astralis ilmoitti maanantaina kokoonpanonsa kasvavan kuuteen pelaajaan. Patrikc ”es3tag” Hansen liittyy joukkueen vahvuuteen Heroicista 1. heinäkuuta alkaen.

Kuuden miehen kokoonpanot ovat epätavallisia, mutta niiden suosio tulee varmasti kasvamaan, varsinkin jos Astraliksen kokeilu tuottaa tulosta.

Astraliksen valmentaja Danny ”zonic” Sørensen kertoi kuuden miehen kokoonpanoa välttämättömänä, jotta joukkueen suorituskyky pysyy mahdollisimman korkealla.

– Syy, miksi olemme tehneet tämän on terveys ja pitkäaikainen suorituskyky.

Astralis on ensimmäinen huipputason joukkue, joka on tuonut kuudennen pelaajan kokoonpanoonsa. Puolalaisen AGO:n riveistä löytyy tällä hetkellä seitsemän pelaajaa, mutta joukkue on paljon alemman tason joukkue.

Tanskalaisjoukkueen ideana ei ole vaihtaa pelaajia karttojen välillä, vaan tarkoitus on antaa pelaajille joitain taukoja ja aikaa palautumiseen sekä henkisesti, että fyysisesti.

– Uskomme, että tämä auttaa meitä viime kädessä parantamaan yleistä suorituskykyä. Uskomme, että se on terveellinen valinta pelaajille ja se tulee pidentämään aktiivisten urien pituuksia. Mielestämme tämä on oikea päätös.

Kuva: Dreamhack – Adela Sznajder