Derken Fnatic taisteli vaikeasta päivästä finaaliin – koko turnauksen MVP?

Derken Fnatic taisteli vaikeasta päivästä finaaliin Islannissa, kun joukkue joutui pelaamaan kaksi otteluparia putkeen, mutta voitti ne molemmat.

Suomen Valorant-skenen superlupaus Nikita ”Derke” Sirmitev on ollut yksi Masters: Reykjavík -turnauksen kuumimmista pelaajista. Historian ensimmäisessä kansainvälisessä Valorantin LAN-turnauksessa tullaan näkemään yksi joukkue EMEA-alueelta ja yksi Pohjois-Amerikasta.

Lauantaina Derken Fnatic joutui aluksi taistelemaan Elias ”Jamppi” Olkkosen Team Liquidin kanssa, mutta sama kaava toistui mitä kaikissa aikaisemmissa alemman kaavion otteluissa: 2-0 tulos.

Molemmat kartat päättyivät 13-10 Fnaticille. Ensimmäisessä kartassa Bindissä Liquidin tähdet olivat pimennossa, mutta Ascentiin Adil ”ScreaM” Benrlitom heräsi 24 tapolla.

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Fnatic joutui vaikeaan tilanteeseen, sillä heti voitetun ottelun jälkeen oli toinen koitos edessä ja siinä pelattiin finaalipaikasta. Etelä-Korean taiturit pääsivät pelaamaan rentoutuneesti sekä katsomaan Fnaticin peliä, mutta suomalainen Derke oli liikaa.

Hienoa peliä esittäneet etelä-korealaiset antoivat hyvän vastuksen, mutta Fnatic voitti 2-1. Nikita oli jälleen ottelun MVP huikealla 60 tapolla, 190 ADR:n kanssa ja 15 avaustapolla.

Fnatic voitti Bindin 8-13. Ensimmäinen puolisko päättyi 4-8, mutta NUTURN Gaming voitti pistoolikierroksen ja pelasi itsensä tasoihin, mutta lopulta Fnatic sai viisi tarvittavaa kierrosta.

Ascent taas meni toisin päin, kun NUTURN vei kartan 13-8. Derke oli kartan paras massiivisella 356:n combat scorella.

Myös Havenissa nähtiin 8-13 tulos, mutta tällä kertaa Fnaticin hyväksi.

Fnatic eteni koko turnauksen finaaliin ja ottelu Sentinelsin kanssa pelataan sunnuntaina 20.00. Mestaruuden lisäksi Derke voi pelata koko turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnosta, sillä hän on napannut jo kolmelta eri päivältä MVP-palkinnon. Sentinelsin Tyson ”TenZ” Ngo pitää useassa tilastossa kärkipaikkaa, mutta Derke on lähellä myös niiden perusteella.

Jos twiitti ei näy niin voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Jamppi sai elintärkeään otteluun loistavan alun – katso tyrmäävä ässä

Turnauksen tiedot

  • Joukkueiden määrä: 10
  • Palkintopotti: 600,000 dollaria
  • Sijainti: Laugardalshöll, Reykjavík, Islanti
  • Järjestäjä: Riot Games
  • Sarja: VCT
  • Formaatti: Double Elimination
  • Mistä katsoa pelejä? Twitch & Youtube

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kansikuva: Fnatic


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.