Eurheilu.org uutisoi jo aiemmin flopanneesta Radical Heights -pelistä, joka myös edusti nykyisellään varsin suosittua Battle Royale -pelien genreä. Uusia isojen studioiden valmistamia taistelu-rojaaleja odotellessa taistelua käydään pienempien studioiden kesken ja vaikuttaa siltä, että Xaviantin kehittämä Culling 2 on jäämässä pois kisasta. Ja vain pari vuorokautta jukaisunsa jälkeen.

https://www.youtube.com/watch?v=b2SSWgahIdo

Tavanomaisesta poiketen Culling 2:n taisteluihin osallistuu vain 50 soturia kerrallaan. Vaikka pelaajia vaaditaan puolet vähemmän kuin yleensä, muodostuu ongelmaksi se, ettei pelin servereillä yksinkertaisesti ole tarpeeksi pelaajia. Siis edes yhden pelin aloittamiseen. Ilmestymishetkellä pelaajia oli 250 kappaletta, tällä hetkellä vain kourallinen.

Tilannetta ei auta se, että peli on saanut murskaavat arviot ja kaiken kruunaa 20 euron hinta Steamissa. Xaviant on myöntänyt flopin ja studio totesi Twitterissä harjoittavansa hiukan itsetutkiskelua:

Xaviant

@Xaviant
It’s time for us here at Xaviant to come together for some much needed soul searching and to have some admittedly difficult discussions about the future of our studio.

We’ll talk soon.

Muillekkin pienille Battle Royale -pelien studioille tilanne alkaa varmasti olla tukala markkinatilan huvetessa aina vain pienemmäksi. Esimerkin Culling 2 kärsi varmasti siitä, että se julkaistiin samoihin aikoihin Fortniten 5. kauden kanssa.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli