CS:GO:ta pelaa nyt ennätysmäärä pelaajia

Counter-Strike palaa tauolta

Counter-Strike: Global Offensiven pelaajamäärät kasvoivat uuteen ennätykseen. Viimeisen 30 päivän aikana kynärin keskimääräinen pelaajamäärä oli 417 149.

CS:GO:n suosio on pysynyt varsin tasaisena jo pitkän, ja pelaajien keskimäärä on ollut reippaasti yli 300 000 jo neljän vuoden ajan. Ainoa varsinanen notkahdus tapahtui viime vuoden kesällä, kun lukemat kävivät muutaman kuukauden ajan kolmensadantuhannen alapuolella.

Nyt kiinnostus nousi kuitenkin taas uuteen ennätykseen. Suurten turnausten myötä kynäristä kiinnostuneet pelaavat itsekin enemmän. Vaikutusta on varmasti ollut myös karttojen uusilla versioilla. Esimerkiksi pelaajien suosiossa ollut de_cache palasi uudistettuna peliin kuluneen kuun aikana.

LUE MYÖS: CS:GO kartta Cache uudistettiin – katso kuvat muutoksista täältä

Keskimääräisen pelaajamäärän kasvusta ja uudesta ennätyksestä huolimatta uutta käyttäjäpiikin huippulukemaa ei syntynyt. Vuoden 2016 huhtikuussa samanaikaisia pelaajia pelissä oli jopa 850 000. Viimeisen 30 päivän aikana korkein huippu ylsi vain hieman alle 750 000:een.

Nähtäväksi jää jatkaako Global Offensiven suosio tästä nousuaan, vai tasaantuvatko pelin keskimääräiset käyttäjämäärät taas alle neljänsadantuhannen.

Lähteet: dotesports.com, steamcharts.com.

Kuva: Valve Corporation.