Viime viikolla saatiin Dallasissa päätökseen CS:GO:n seitsemännen kauden EPL-turnaus. Voiton itselleen kaappasi tanskalainen Astralis, mutta finaalia ja koko turnausta seurasi harvinaisen vähän yleisöä.

Syy tähän piilee streamauspalvelun vaihdoksessa. Alunperin EPL-turnausta pystyi seuraamaan Twitchin kautta, mutta viides ja kuudes kausi siirtyi esitettäväksi YouTubeen. Kuitenkin tämän jälkeen alusta vaihtui tämän jälkeen vielä kerran ja seitsemännen kauden englanninkielinen päälähetys tapahtui Facebookin kautta.

Kuitenkin Twitchin kautta pelejä pääsi seuraamaan muilla kielillä, kuten Venäjäksi, Portugaliksi ja Espanjaksi. Päälähetyksen katsojapiikki oli korkeimmillaan noin 24,000 katsojassa ja esimerkiksi venäjänkielistä lähetystä seurasi Twitchin kautta enimmillään 84,000 katsojaa. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Dot Esports.

Mitä mieltä eurheilu.orgin lukijat ovat Facebookista alustana pelien seuraamiseen? Seurasitko itse lähetystä Facen, venäjänkielisen Twitchin tai jonkin muun kanavan kautta?

Kuvan lähde: ESL