Monet Counter-Strike: Global Offensive -pelin fanit ovat tottuneet käyttämään HLTV:n tai tästä uudempaa ESL:n maailmanrankingia huippujoukkueiden vertailuun CS-skenen kuninkuudesta.

Nyt CSPPA, eli CS-pelaajien ammattiliitto julkaisi kuitenkin oman versionsa maailmanrankingista, joka tähtää läpinäkyvyyteen, sekä pelaajien terveydestä huolehtimiseen.

Uuden rankingin mukaan pohjoisamerikkalainen Evil Geniuses on jälleen maailmanlistan ykkönen. Tämä kummastutti useita faneja, sillä HLTV:n ja ESL:n rankingien mukaan maailmanlistan ykkösenä oleva saksalaisjoukkue BIG on CSPPA:n listalla vasta sijalla 5.

Suomalainen ENCE on liiton listauksessa puolestaan sijalla 21. ja Aleksi ”Aleksib” Virolaisen tähdittämä OG sijalla 20. Täyden CSPPA:n maailmanrankingin näet täältä.

Lue myös: OG etenee pudotuspeleihin – forZe kaatui moitteettomasti!

CSPPA julkaisi myös rankinginsa sääntökirjan läpinäkyvyyden takaamiseksi. Jokainen jolla on asiaan liittyen kysyttävää tai parannusideoita, voi lähettää liitolle vapaasti sähköpostia.

Counter-Strike Professional Players' Association

@CSPPAgg
🔥CSPPA WORLD RANKING🔥

The CSPPA proudly presents a first edition of the CSPPA World Ranking based on inputs from 30 player representatives and CS:GO stakeholders.

See more ⇒ csppa.gg/ranking

CSPPA:n ranking eroaa muista siten, että se tähtää suojelemaan pelaajia tilanteissa, joissa he joutuvat jättämään turnauksen välistä sairauden, mielenterveysongelmien tai loukkaantumisten takia.

Isoa osaa pelaajista painostetaan tällä hetkellä pelaamaan niin paljon turnauksia kuin on mahdollista, ja he eivät tämän vuoksi omista terveellistä työn ja vapaa-ajan välistä tasapainoa. Uusi ranking tähtää muuttamaan tämän asian.

Counter-Strike Professional Players' Association

@CSPPAgg
CSPPA World Ranking 13 August 2020👇

Lue myös: Jälleen uusi CS:GO-bugi – mahdollistaa kustomoitujen skinien käytön, sekä seinien ja savujen läpi näkemisen

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.