Complexityn päävalmentaja myöntää paljastaneensa vastustajan sijainnin ECS Finals -turnauksessa

Complexity Gaming löi epäilijät ällikällä pudottamalla brasilialaisen MIBR-joukkueen ECS Finals CS:GO -turnauksesta. Complexityn voitto on kuitenkin herättänyt jälkeenpäin keskustelua, sillä joukkueen päävalmentajaa syytetään vastustajan aseman paljastamisesta ottelun aikana. Molemmat tiimit ovat tässä vaiheessa pudonneet kisasta.

Kolmannen kartan 12 kierroksella valmentaja Matt ”Warden” Dickens kumartuu osoittamaan Ricky ”Rickeh” Mulhollandin ruudulta vastustajaa, jota hän ei ollut itse huomannut. Tällainen pelaajien auttaminen on ehdottomasti kielletty turnauspelaamisessa.

MIBR:n päävalmentaja Wilton ”zews” Prado antoi tapahtuneesta tiukkaa palautetta tapahtumanjärjestäjille ja valmentajakollegalleen. Twitterissä käydyssä keskustelussa moni on ihmetellyt sitä, mikseivät tuomarit ole puuttuneet selkeään tilanteeseen.

Complexityn päävalmentaja vastasi pian syytöksiin myöntämällä syyllisyytensä ja pahoittelemalla tapahtunutta. Hän kertoo toimineensa puhtaasti vaiston varassa ja ajattelemattomuuttaan.

Dickens kertoo tajunneensa virheen vasta kun he olivat pelanneet ensimmäisen kartan Vitalitya vastaan. Vasta tällöin hän sai ECS:n päätuomarilta virallisen varoituksen.

Lähde: Dot Esports, Kuva: Complexity Gaming