Marcelo ”coldzera” David on virallisesti ilmoittanut jättävänsä MIBR:n CS:GO-joukkueen.

TwitLongeriin kirjoittamassaan jäähyväistekstissä coldzera kertoi, että hän päätti itse lähteä joukkueesta. Tähtipelaaja koki, ettei häntä kuunneltu, eikä joukkue osannut enää hyödyntää hänen kykyjään.

Hän harkitsi joukkueesta lähtemistä jo vuonna 2018, jolloin hän kuitenkin toivoi, että asiat olisivat muuttuneet parempaan suuntaan. Kuitenkin tappiot, kiistat ja muut ongelmat raastoivat häntä.

Coldzeran mukaan MIBR päätyi penkittämään hänet välittömästi, vaikka hän itse tarjoutui pelaamaan loppukauden joukkueen riveissä. Seura päätti sen sijaan jalkauttamaan tiimin valmentajan Wilton ”zews” Pradon hänen tilalleen.

Lopuksi Coldzera paljasti lähtevänsä Eurooppaan harjoittelemaan sekä tutustumaan tarjolla oleviin vaihtoehtoihin.

Myös MIBR julkaisi oman tiedotteensa, jossa todettiin, ettei coldzera ole enää osa joukkueen aktiivista kokoonpanoa. Zewsin kirjoittamassa tekstissä annetaan ymmärtää, että joukkue haluaa siirtyä mahdollisimman nopeasti eteenpäin, ja tämän takia coldzeran tarjous hylättiin.

Kuitenkin StarLadder Berlin Major -turnaus on vielä ongelma, sillä StarLadder myöntää valmentajalle peliluvan vain jos kyse on hätätilanteesta. Alustavien tietojen mukaan organisaattori ei välttämättä tulkitse MIBR:n ristiriitaista tilannetta tarpeeksi kriittiseksi.

coldzera

@coldzera
Official statement - Leaving Mibr

Read: tl.gd/n_1squpo0

Wilton Prado 'zews'

@zews
STATEMENT REGARDING MIBR AND PLANS FOR THE FUTURE

Read: tl.gd/n_1squplb

Kuva: IEM Katowice 2019 / Jennika Ojala