Cloud9:n operatiivinen johtaja kutsui Captain Volibear -skiniä käyttäviä pelaajia rasisteiksi

Organisaatio Cloud9:n operatiivinen johtaja Maemi Maebeebuzz” Alyssa joutui äskettäin kritiikin kohteeksi.

Maebeebuzz twiittasi 4. heinäkuuta League of Legends -pelaajien olevan rasistisia, jos he käyttävät Volibear-hahmon poliisilta näyttävää Captain-skiniä.

Hän luultavasti pitää skiniä rasistisena, koska toukokuussa amerikkalainen George Floyd kuoli poliisiväkivallan seurauksena.

Kuva: Twitter

Tältä League of Legendsin Captain Volibear -skini näyttää toiminnassa:

Oli kuitenkin selvää että Maebeebuzz tähtäsi twiitillään kohti organisaatio FlyQuestin pelaaja Lucas ”Santorin” Larsenia, joka käytti kyseistä skiniä pelissä Evil Geniusesia vastaan.

Santorin vastasi Maebeebuzzin twiittiin kertomalla miksi hän sitä ylipäätänsä käyttää, ja syy on todella simppeli: Captain-skinin äänet helpottavat huomattavasti hahmon passiven, sekä Q-iskun käyttöä.

Kuva: Twitter

Myöhemmin Cloud9:n perustaja Jack Etienne antoi tapauksesta myös oman lausuntonsa, jossa hän pahoitteli työntekijänsä käytöstä. Myös Maebeebuzz oli tämän mukaan pyytänyt tapausta henkilökohtaisesti anteeksi.

Vaikka George Floydin tapaus oli shokki koko maailmalle – ja sanomattakin kaikki väkivalta on väärin – täytyy kuitenkin aina miettiä asiat niiden oikeassa kontekstissa.

Santorin on 23-vuotias tanskalainen League of Legends -ammattilainen, joka käytti poliisilta näyttävää pelihahmon skiniä, koska se tekee hahmon pelaamisesta huomattavasti helpompaa.

Eurheilu.org on myös Discordissa! Liity keskusteluun osoitteessa: discord.gg/znGMa7r

Kuva: Maebeebuzz Twitter / Riot Games


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.