Kovasti odotetun Overwatch pelin kehittäjät ovat ilmoittaneet, että Blizzardilla tulee olemaan nollatoleranssi ”cheattereita”, eli pelaajia jotka yrittävät huijata, kohtaan. Jokainen joka todistettavasti huijaa pelissä, tulee saamaan siihen elinikäisen kiellon.

Blizzardilla tulee myös olemaan suora mahdollisuus raportoida huijaajista suoraan pelin sisällä. Huijaaminen on ollut suuri ongelma mm. CS:GO pelissä ja jopa ammattitason pelaajia on jäänyt kiinni huijaamisesta. Pelin kehittäjät ovat entistä enemmän pyrkineet estämään kaikenlaisen huijauksen ja nykyään suurin osa huijaajista jääkin hyvin nopeasti kiinni.

Overwatch beta oli yksi maailman suurimmista pelien ennakkotestauksista ikinä. Sitä pelasi betan aikana lähes 10 miljoonaa ihmistä. Monilla keskustelupalstoilla, kuten Redditissä, monet pelaajat keskustelivat jo huijjaamisesta, ja jopa ensimmäisissä turnauksissa on arveltu olevan huijaamista. Kenestäkään pelaajasta ei ole tarpeeksi todisteita, mutta esimerkiksi Timo “Taimou” Kettunen EnVyUs:ta Lane “Surefour” Roberts Cloud9:a ovat saaneet epäilyjä niskaansa.

Redditin valvojat kuitenkin puuttuivat jo keskusteluun ja ilmoittivat, että pelaajien syyttäminen huijaamisesta on sallittua vain jos jollakin on esittää ” kiistattomia todisteita”. Tämä ilmoitus ei kuitenkaan johtanut mihinkään, ja redditissä on jo yli 2200 kommentin keskustelu, jossa epäillään tiettyjä pelaajia huijaamisesta. Kyseiset pelaajat ovat myös joutuneet kärsimään tästä ja mm. heidän striimaamisen aikana, ihmiset ovat haukkuneet ja syyllistäneet heitä, vaikka mitään varsinaisia todisteita ei ole.

Blizzard on kuitenkin jo kerennyt myöntää itsekkin, että Overwatchin in-game camera, eli pelinsisäinen kamera, jolla voi seurata muiden pelaajien pelaamista, ei välttämättä ole täysin luotettava ja voi näyttää pelin tapahtumat hieman eri tavalla, kuin ne todellisuudessa ovat. Blizzardin mukaan jotkut pelaajat vain ovat yksinkertaisesti niin hyviä, että heitä on helppo epäillä huijaajiksi.

Suuret peliyhtiöt kuten Blizzard ja Valve pyrkivät koko ajan siihen, että huijaaminen saataisiin kitkettyä pois eUrheilusta. Monesti on kuitenkin jo todettu, että huijaajat ovat aina askeleen edellä pelien anti-huijaus sovelluksia. Huijaaminen on edelleen valtava ongelma lähes kaikissa eUrheilu peleissä, varsinkin FPS peleissä. Toivottavasti peliyhtiöt, pelaajat sekä kaikki eUrheilun ympärillä pyörivä yhteisö saavat yhdessä kitkettyä huijaamisen kokonaan pois tästä lajista.