Astraliksen Dupreeh vastasi kohuun yleisön avustuksesta – Team Liquidin Twistzz liittyi myös keskusteluun

Astraliksen pelaaja Peter ”dupreeh” Rasmussen twiittasi ajatuksiaan koskien yleisön huutelua turnauksissa, jotka auttavat pelaajia selvittämään vastustajan sijainnin.

Lauantaina pelatussa Astralis vs. mousesports pelissä nähtiin tapaus, jossa Astralis sai tanskalaisyleisöltä apua vastustajan sijainnin selvittämiseen. Tämä herätti CS:GO-yhteisössä paljon puhetta siitä, mitenkä iso vaikutus yleisöllä voi pelin kulkuun olla.

Astraliksen pelaaja Peter ”dupreeh” Rasmussen twiittasi sunnuntaina ajatuksiaan tapauksesta. Hänen mielestään vastaavanlainen käytös yleisöltä ei ole missään tapauksessa suotavaa.

”Sijaintien ilmiantaminen suullisesti tai muuten on häpeällistä. Olit fani tai et,” dupreeh kertoi twiitissään.

”Kun yleisö innostuu, jokainen pelaaja alkaa tarkistella lähimpiä mahdollisia vastustajan piilopaikkoja. Ei kukaan tällä pallolla jättäisi tällaistä huomioimatta, ja jos joku väittää muuta, hän valehtelee. Sama koskee molempia joukkueita, eikä tällaiset tilanteet ole aina välttämättä hyödyllisiä,” tanskalaistähti jatkoi.

Team Liquidin pelaaja Russell ”Twistzz” VanDulken liittyi myös keskusteluun. Hän kertoi jokaisen pro-pelaajan käyttävän yleisöä hyödykseen turnauksissa.

Twitszzin mukaan: ”Yleisön hyödyntäminen on ollut yleinen taktiikka jo pitkään. Se on vain ympäristösi käyttämistä fiksusti hyväksesi.”

Vaikka tapaus on aiheuttanut paljon kiistelyä, näyttää siltä ettei asialle voida tehdä juuri mitään. Dota 2 -pelaajat ovat kertoneet myös Dota-turnauksissa käytettävien äänieristettyjen koppien päästävän yleisöstä aiheutuvaa äänenpainetta ja ryminää läpi.

Mutta entä jos yhdistettäisiin äänieristetyt kopit sekä kuulosuojaimet?

Myös Astraliksen pelaaja Andreas ”Xyp9x” Højsleth kirjoitti TwitLongeriin oman mielipiteensä siitä miten asia voitaisiin ratkaista. Xyp9x näkee ainoana vaihtoehtona äänieristetyt kopit, mutta tietää niiden olevan turnausten järjestäjille kalliita, hankalia kuljettaa, sekä paloturvallisuusriski.

Löydät Xyp9xin kirjoituksen tästä linkistä: Competitive integrity and stage games

LUE MYÖS: BOTCastin toinen jakso nyt kuunneltavissa! Aiheina ENCE puhetta + OG:n kokoonpano lähellä julkistamista? Ninjas in Dignitas?

Lähteet: Dexerto/Twitter, Kuva: DH Marseille