Apex Legendsissä jaettiin banneja Ranked-moodin porsaanreikää hyödyntäneille pelaajille

Respawn Entertainment jakeli banneja Apex Legendsin pelaajille, jotka olivat hyväksikäyttäneet PC-versiossa Ranked Pointseihin liittynyttä bugia.

Pelissä esiintyvä bugi mahdollistaa Ranked-matseista poistumisen ilman Ranked Pointsien menetystä ja luonteeltaan hyvin yksinkertainen huijaus on todella helppo toteuttaa. Jos ryhmän muista pelaajista kaksi on jo kaadettu tai eliminoitu, on pelistä mahdollista poistua alt+f4 -näppäinyhdistelmällä. Peli luulee pelaajan tipahtaneen pelistä ja palauttaa matsiin osallistumisesta maksetut rankkipisteet. Rankkipisteiden palautus koskee koko tiimiä.

Kesken matsia poistumisen hyväksikäyttö kasvoi niin suosituksi, että Respawn joutui puuttumaan asiaan bannivasaran avulla. Väliaikaisia porttikieltoja osui pelaajille, jotka olivat toistuvasti hyödyntäneet Ranked Pointseja säästävää bugia. Banneja ja muita rangaistuksia tullaan jakamaan jatkossakin, ja pelaajia varoitetaan erittäin vahvasti pysymään jatkossakin erossa bugien hyväksikäytöstä.

Toistaiseksi Respawn on vain jakanut porttikieltoja, eikä ole puuttunut muuten bugin toimintaan. Oletettavasti kuitenkin ahkerasti päivityksiä ja korjauksia puskevat kehittäjät naulaavat porsaanreiän tulevaisuudessa umpeen. Myös pelin Xbox One -versiossa on olemassa samankaltainen bugi, mutta Respawnin mukaan toistaiseksi banneja on isketty vain PC-pelaajille.

Lähde: dexerto.com

Kuva: Respawn Entertainment.