Apex Legends on uusi tulokas Battle Royale -pelien täyteen ahdetuilla markkinoilla. Kyseessä on Titanfall-universumiin sijoittuva selvitymisräiskintä, jossa 100 pelaajan sijaan vain 60 yksilöä ottavat mittaa toisistaan. Ja mikä parasta, peli on (sisäistä valuuttaa lukuunottamatta) ilmainen. Apex Legends on tällä hetkellä tarjolla isoimmille alustoille: PlayStation 4, Xbox One ja PC.

Pelin on valmistanut Respawn Entertainment, joka on myös Titanfall ja Titanfall 2 -pelien taustalla. Molemmat teokset olivat aikanaan kriitikoiden kiittelemiä, mutta ne kamppailivat oman yleisönsä löytääkseen. Esimerkiksi Titanfall 2 julkaistiin samoihin aikoihin Call of Duty: Infinite Warfaren ja Battlefield 1:n kanssa ja peli jäi lopulta näiden kahden jättiläisen varjoon. Odottaako sama kohtalo myös Apex Legendsia?

Apex Legendsia markkinoidaan strategisena Battle Royalena. Pelin hahmot eivät ole identtisiä, vaan Apex Legendsistä löytyy ”Legendoja”, joita pelaajat ohjastavat. Luonnollisesti jokainen hahmo eroaa toisista ulkonäön lisäksi myös taidoiltaan.

Yksi seikka tekee pelistä erityisen mielenkiintoisen ja se on Jumpmaster mahdollisuus. Sen avulla taisteluun lähtevät tiimit pystyvät itse valitsemaan minnepäin saarta he haluavat laskeutua ja tämän jälkeen voi suorittaa hyvin organisoidun loikan alueella. Myöskään kuolema ei ole samalla tavalla peruuttamaton kuin muissa genren peleissä. Apex Legendsistä löytyy Respawn Beacons -alueita, joiden avulla kuolon korjaamia tovereita voi herättää kerran henkiin.

Apex Legendsissa tulee olemaan Fortniten tapaan Seasoneita, joiden aikana avautuu uusia Legendoja, tavaroita ja aseita.

Pääset lataamaan Apex Legendsin täältä.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli