Sunnuntaina käyty IEM Beijing-Haidian -turnauksen finaali on puhuttanut CS:GO-yhteisöä kovasti.

Ensimmäisenä mieleen nousee totta kai Mathieu ”ZywOo” Herbautin ja Oleksandr ”s1mple” Kostylievin ilmiömäiset yksilösuoritukset, mutta myös yksi epäurheilijamainen käytös havaittiin kesken ottelun.

Lue myös: ZywOo veti kaksi ässää viiteen kierrokseen – ensimmäinen sai yhteisön sekoamaan!

Päätöskartan yhdennäksellä kierroksella s1mple oli yksin kolmea Vitalityn pelaajaa vastaan hengissä,ja kierros näytti menevän Natus Vincerelle supertähden yksilösuoritusten takia. Vitalityn Dan ”apEX” Madesclair onnistui kuitenkin piiloutumaan A-palatsiin, eikä s1mple ehtinyt purkaa pommia, jonka jälkeen ESL nappasi kuviin apEXin. 27-vuotias konkaripelaaja oli todella tyytyväinen suoritukseensa ja päätti laittaa molempien käsien keskisormet pystyyn, jotta s1mplen henkinen puoli järkkyisi.

CS oli ennen tunnettu todella brutaaleista huuteluista ja toisen ihon alle pääsemisestä, mutta tänä päivänä huutelut ja epäurheilijamaiset tempaukset ovat vähentyneet brutaalisti.

apeX on juuri sitä koulukuntaa, joka pelasi CS:ää vuosia sitten pienissä LAN-tapahtumissa, jossa huutelut olivat joka ottelussa vahvasti läsnä. Vanha tapa on noussut tunteiden vuoristoradassa luultavasti esille, joka on ajanut ranskalaispelaajan kyseiseen tekoon.

apEX käyttäytyi epäurheilijamaisesti clutchin jälkeen:

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: ESL – Adela Sznajder