Aleksi ”allu” Jalli täyttää tänään vuosia – muistatko legendaarisen videon?

Aleksi ”allu” Jalli täyttää tänään vuosia ja on aika miettiä hetki Suomen tunnetuimman AWP-pelaajan legendaarisia hetkiä.

Juuri nyt ENCEn CS:GO-kokoonpanon penkillä istuva Aleksi ”allu” Jalli on legendaarinen pelaaja. Kaksi kertaa major-turnauksen finaalissakin pelannut Jalli pääsi HLTV:n maailman 20 parhaan pelaajan joukkoon 2015.

2015 Aleksi siirtyi 3DMAX’ista ikoniseen Ninjas in Pyjamasin kokoonpanoon ja tämä oli jättimäinen siirto Suomen CS-skenessä. Sen jälkeen listasta löytyy FaZe Clan ja OpTic Gaming, mutta hienoin matka käynnistyi 2018, kun allu palasi Suomeen rakentamaan suomalaista supertiimiä. ENCE voitti useita turnauksia ja Jalli toimi avainpelaajana. Kohokohtana toimi IEM Katowice 2019 Major -turnaus, kun suomalaiset pääsivät pelaamaan majoreiden finaalissa Astralista vastaan. ENCE hävisi 2-0, mutta tilanne oli kuitenkin historiallinen.

Tänään allu täyttää 29 vuotta ja ENCEn lisäksi faneilta sataa onnitteluja.

Jos twiitti ei näy, niin voit katsoa sen tästä.

Ensimmäisen kerran Aleksi oli majoreiden finaalissa 2015, kun hän pelasi Ninjas in Pyjamaksen riveissä. Silloin NiP hävisi fnaticille 1-2. Allu oli yksi finaalin parhaista pelaajista 75 tapolla.

Samassa turnauksessa nähtiin legendaarinen pätkä koskien Red Bull -energiajuomia. Ninjas in Pyjamas ja Team SoloMid pelasivat puolivälierässä vastakkain ja allu kysyi muilta pelaajilta, että ovatko Red Bullit mainostarkoituksiin vai saako niitä juoda.

Pelkästään tätä videota on katsottu yli 600,000 kertaa ja pätkä on useissa Teamspeak -videokoosteissa mukana.

Muita allun parhaita hetkiä näet esimerkiksi tästä.

Lue myös: CS-ammattilaiset ottavat kantaa kohuotteluun – gla1ve: ”Trashpoint”

Ota eurheilu.org seurantaan myös Twitterissä.

Kuva: Cooper Neill/Getty Images


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.