Reilut 100 000 pelaajaa on sitä mieltä, että Veikkausliiga pitäisi saada mukaan uusimpaan FIFA 20 -peliin.

FIFA on ollut jo pitkään jalkapallonpelien kiistaton kuningas, vaikka suomalaisten joukkueiden edustus on ollut pelissä varsin marginaalisella tasolla. Kotimaisista joukkueista ainoastaan Helsingin Jalkapalloklubi on ollut vuodesta 2017 mukana pelattavien joukkueiden listalla.

Vaikka viimeisimpään FIFA-peliinsä EA onnistui hankkimaan lisenssit Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja Uefa Super Cupiin, ei suomalaista edustusta ole kuulunut.

Tähän on kuitenkin mahdollisesti tulossa muutos, sillä jalkapallopeleihin erikoistunut sivusto FIFPlay starttasi syksyllä äänestyksen siitä, mitä sarjoja tulisi lisätä uuteen FIFA 20 -peliin.

Ja kuinka ollakaan, listan kolmannella sijalla keikkuu Suomen virallinen Veikkausliiga 101 316 äänen turvin. Ensimmäiselle sijalle on kömpinyt Indonesian liiga (138 533 ääntä) ja toiselta sijalta löytyy Malesian liiga (138 519 ääntä).

Toivotaan, että EA ottaa äänestyksestä kopin. Äänestys on vieläkin auki ja pääset laittamaan oman kortesi kekoon täältä.

Samuli Leppälä

Olen kuvataidekasvattaja ja toimittaja. Elän omassa pelien, kulttuurin ja kirjojen maailmassa. Arvostan huonoa huumoria ja hassuja hattuja. Blogi: Varapeli